Nu am scos boboci anul asta in.mod intenționat. Doar Tula au scos dar, din pacate i-am pierdut accidental. Mi-au mai iesit întâmplător 2 la o curca (a luat o gasca peste ea). Unul a fost omorât de câinele unui vecin iar al doilea este Gunar junior.
Nils cred ca il voi boteza pe un cocos pitic care tot calcă ratele. La gâște vad ca nu se încumetă momentan. Eu astept sa o vad pe Adelina. :D Faina sa fie si a ta amigo! ;)
Sa fie cu noroc!Cele comune cate ouă au făcut in medie?Eu anul asta am pus doar 2 din 3 la clocot,au făcut 22 de ouă si am pus cate 11 la 2 din ele.Pt una nu am avut ouă.
Sincer sa fiu, nu știu cate oua a făcut fiecare. Am avut 6 gâște comune și am pierdut șirul ouălor făcute de ele. Acum 2 săptămâni am vândut 4 dintre ele și mai am doar pe acestea 2.
f frumoase raman uimit de varietatea de rase crescute de dv. daca sar puta o intrbare .... ce rasa de gaste imi recomandati sant interesat sa produca cat mai multe oua multumesc anticipat
Calca gâscanii încă foarte bine dar nu mai pun la incubator niciun ou. Pe anul asta e' gata. :) P.S. - gata cu incubația artificiala că la natural mai am inca vreo 5 viitoare mămici. :D
Văzut pe viu diferența este enorma. Cel de chinezesc este lunguieț și subțire. Cel de canadiana este aproape sferic. La greutate nici nu mai discut. Din păcate poza este nesugestiva.
:)) Astept si eu sa mi vad bobocii de rata iesiti. Au clocit toate 3 , 2 in aceeasi zi si una cu o zi dupa :). In una nu prea am incredere inca, de aia i am si lasat doar 5 ouă.
Asemenea! De vreo 3 zile tot ies, randuri randuri. La curci si la incubator. www.youtube.com/watch?v=RKv0CBSzYGM (parile 2 si 3 ale filmului sunt in continuare)
Niciodată nu am putut creste gâște (nici macar la bunici) însă, copil fiind, mi-am promis că atunci când voi fi mare voi creste cate vreau. Acu', mare fiind, mă țin de cuvânt. ;)
Niciun moment nu scapă din ochi gasca ce-i este pereche. Este foarte protectiv, de aceea tot amânat sa îl tai. Îmi este mila de el.
In acel cuib oua 2 chinezesti, surori de serie.
Ar fi un tata grozav de boboci,asa e si gascanul meu alb,daca trece cineva pe drum,om sau caine,nu.l lasa decat dupa 10-20m.Au niste vecini un caine destul de mare ca si talie,si cand a trecut pe langa el ,s.a ridicat in sus ,si i.a sarit direct in cap :))
Gastele comune, taranesti, au inca instincte foarte puternice.
Femelele clocesc si cresc exemplar bobocii.
Masculii isi fac cu brio datoria de sot si tata.
Incomparabile cu orice alte gaste!
Dacă la asta va referiti: cosminn.sunphoto.ro/Gaste_2018/110505742 Nu este producție proprie. Am cumparat-o și am avut-o și anul trecut. Apare în poze alaturi de bobocii chinezești pe care i-am scos. De la ea am avut cei mai multi boboci obținuți. Este o pasare deosebit de frumoasa.
Mulțumesc, la fel va doresc! Frizatul a ajuns la mine in urma unui schimb. Încă nu m-am decis dacă îl țin sau nu.
I-l promisesem unui băiat din zona Olteniei dar sunt probleme cu transportul.
Lipsesc chiar 2 perechi. Gat rosu și Hawaii. Nu le mai dețin.
Da, așa este, de aceea am și luat-o. Am dat pe ea o gasca chinezească dar nu îmi pare rău.
Aaaa, am înțeles!
Gunar și Ingrid sunt la loc de cinste. Nu apar în poze pentru că, așa cum face de fiecare data, când mă aplec sa pozez păsările el trebuie să fie langa mine. Asistentul personal. :D
Africanul defilează triumfător.Adevarul este că ai făcut bine că le-ai intarzit ouatul, vremea a fost schimbătoare, vine ea primăvară ...când nu te aștepți:)
Nu alerg in vreo cursa de atletism.
Am tot timpul din lume sa scot câți boboci vreau. Noi sa fin sănătoși!
Acum 3 zile am avut - 18 grade după ce în urmă cu o săptămână avusesem inclusiv noaptea temperaturile pozitive. Dacă păsările erau în plin ouat sau, și mai și, la clocit, nu le-ar fi fost prea bine.
Mie îmi place să țin bobocii cu ratele prin curte și la cei de gâscă la fel, pe iarbă, nu sub un bec de căldură .E clar, cine se grăbește are un interes.E interesantă perechea cu frizatul:)
Crescătorii, unii dintre ei, se grăbesc să obțină pui/boboci deoarece anul asta este expoziția europeană. Se va ține în luna noiembrie ceea ce este destul de devreme. Bine ar fi fost în decembrie sau ianuarie. In felul asta păsările ar fi fost bine dezvoltate și îmbrăcate, in forma de show. De aceea se grăbesc sperând că păsările pe care le vor expune vor fi in forma maxima și pe deplin dezvoltate. In fond sunt calcule pe hârtie. Când este expo și cât ii ia unei păsări sa ajungă la maturitate și forma de expoziție.
Cu riscul de a nu avea păsări în cea mai buna forma in noiembrie, eu am ales sa le întârzii ouatul.
Fiind sub bec , spațiu mic, mâncare la discreție se dezvoltă prea repede și mâncarea este de așa natură să forțeze.Nu ca să îți dau dreptate , dar eu cred că ideea ta a fost înțeleaptă(întârziat ouatul). Acum nu am nimic cu nimeni, fiecare își are socotelile lui.Daca nu venea gerul și zăpada ăsta...parcă ziceam că nu am avut iarna:)
Fiecare crescător are propria strategie și propriile viziuni.
Eu spre exemplu, cred că puii scoși prea devreme ies din forma până la expo deoarece femele incep ouatul și penajul li se mântuiește iar masculii incep sa calce și slăbesc. Alții, din contra, cred că abia atunci vor fi in forma maxima. Idei și idei.
Eu am preferat mereu creșterea păsărilor cat mai natural.
Și eu tot așa tind sa cred cu puii scoși devreme/boboci.Adica ...au timp sa crească și dacă sunt scoși mai târziu și ajung numai bine la apogeu când trebuie.Cand o da căldură și îi vezi cum mișună prin curte și cât de bine cresc și mai vezi că nu ai pe unde pune piciorul că mișună peste tot bobocii de leșească :))
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.