In numele proprietarului sau, va multumesc. Masculul nu este al meu. Eu doar am contribuit la achizitionarea lui de la un alt prieten d-al meu.
Tin la acest caine ca la ai mei.
Felicitari meriti inclusiv tu pt. ca-ti scoti femela. Rasa este din ce in ce mai populara si cunoscuta, oamenii sunt foarte interesati si vor informatii.
Imi aduc aminte in urma cu aproximativ 8 ani cand umblam prin Bucuresti cu Corb in lesa si le spuneam oamenilor ca acest caine este un Ciobanesc Romanesc Corb, ma priveau ca pe un extraterestru usor sonat.
La vremea aceea nimeni nu recunostea aceasta rasa si nici nu era vr-un interes pt. ea. Cei care astazi se bat cu caramida in piept nici nu stiau ca aceasta caramida exista.
1.multe felicitarii pentru cainii dumneavoastra .2 eu detin o catea mioritica si intradevar nu numai ca e mai mare decat un latos dar seamana mai putin cu caini care ii avea unchiul meu la stana (acei caini aveau un temperament foarte ciudat si de o inteligenta exceptionala)latosi de la stana nu sunt foarte sociabili un mascul eventual tolereaza o femela de latos nici cu carpatini nu socializeaza ei prea mult dar sunt tinuti deoarece ei bat cum zic ciobanii primii la salbaticiune,la mioriticul de expozitie sa cautat sa arate bine si sa fie docil mar ufla rasu de ce ar fi in stare un latos intr-o expozitie.3 va contrazic cu o problema in sud si in zonele de campie unde intradevar de mult au disparut lupii si ursii si atunci ii tin de paza la oamenii ,in bucegi unde ursii cam manca de fata cu oamenii la fel ca in cartierul racadau din brasov iar e ok dar in fagaras sau in alte zone cu traditie in cresterea animalelor daca nu ai caini iti cam raresc sau te mananca si pe tine cu totul si acum
Îmi pare rău că nu am ajuns astăzi. Sunt convins că a atras multe priviri.
Cred că încet dar sigur mă faci să mă reorientez cu privire la rasa viitorul câine, de la samoyezii cei albi la aceşti corbi, desigur când voi avea curtea proprie. Contează pentru mine că este o rasă românească iar dacă noi românii nu preţuim aceşti câini nimeni nu o va face. Sau probabil se vor trezi unii din Străinezia să o facă mai repede în locul nostru :)) De ex in Italia am văzut că ciobăneştii mioritici sunt foarte apreciaţi ca rasă, şi nu de românii care au uitat limba în timp ce culegeau căpşuni.
Cand va veni momentul, daca te vei decide asupra acestei rase, vii la mine si te "dotez" cu un astfel de caine. Placerea va fi de partea mea!
Mioriticii sunt cei mai comerciali dintre rasele romanesti si, pe cale de consecinta, cei mai raspanditi prin strainataturi.
Din pacate, Mioriticul nu prea mai are nimic in comun cu cainii din care se trag ca si rasa si anume Baracii mocanesti. Cica rasa a "evoluat". Problema e' ca atata a evoluat incat s-a transformat in altceva. Din pacate nu e' doar cazul lor.
Sa nu moara ai tai de batranete pana voi avea eu curte :))
In familie avem un mioritic, e luat acum un an jumate, iti voi povesti despre el cand ne mai vedem. Poze nu am dar ii voi face, nu e de expo deci nu te astepta la ceva spectaculos.
Istoricul rasei nu-l cunosc dar probabil ca a "evoluat" pentru ca utilitatea rasei nu mai e cea pentru care a fost formata rasa. Acum sunt mult mai putini ciobanesti la stana decat acum 100 de ani.
Avand in vedere ca a fost doar o prezentare si nu un concurs, a fost frumos.
Lui Vlaicu i s-au facut vreo cateva sute de poze de catre vizitatori. Fiind un caine extrem de bland si tolerant cu copiii, a devenit rapid o mare atractie pt. ei.
Ii cautam pe coclauri, incercam sa cumparam ce-i mai fain, ii aducem in curte si apoi incercam sa-i potrivit la perechi astfel incat sa iasa pui mai buni decat parintii.
Nervi mancati, timp pierdut, bani cheltuiti dar .... pasiunea sterge cu buretele toate acestea si satisfactia este pe masura.
Prin anii '90 cand eram pasionat de ciobanestii romanesti, auzeam vorbindu-se de ei pe la expozitii, asa ca de niste fantome, ca ar fi, ca n-ar fi....apoi in vara lui'96, in Muntii Bucegi printre alte lucruri frumoase am vazut si 3 exemplare de ciobanesti negri la o turma de oi.Si acuma imi amintesc cum mi-a trecut gandul prin cap:"Uite, chiar exista!".Pacat ca acesti caini nu primesc atentia cuvenita, ar fi nevoie de programe guvernamentale pentru asa ceva, o mana de oameni inimosi greu pot face fata la ceea ce inseamna munca de omologare a unei rase.
Intr-adevar, aceste comori nationale ar trebui sa primeasca subventii exact cum primesc oile si vacile din rase rare (cum este Turcana Ratca sau Sura de Stepa).
Din pacate, la noi .....
Cand vorbesc de subventii nu o fac pt. ca eu personal as vrea bani de la stat ca sa-mi tin cainii. Dau milioane pe luna pe hrana lor si nu regret un leu insa ..... n-ar strica putina recunostinta pt. cainii nostri nationali.
Daca ai ceva poze vechi, uitate, absolut intamplator, sau chiar mai noi, cu Ciobanesti Corbi, contacteaza-ma, te rog.
Din pacate, pe vremea aia eram un student sarac si nu aveam aparat foto(nu ca as fi ceva bogatas acum).
Niciun crescator de animale nu asteapta ca statul sa-i plateasca mancarea pentru animalele sale, dar acest stat nenorocit, care cheltuie aiurea zeci sau poate sute de milioane de euro ar putea spune ministrului agriculturii, uite-ma dobitocule, infiinteaza un departament pentru conservarea si dezvoltarea raselor nationale, iti dau un buget cat ai tu nevoie ca faci treaba care ti-o cer si iti dau un termen de 5 sau 10 ani ca sa duci treaba la bun sfarsit.Avem rase nationale pentru toate speciile de pasari si mamifere, si unde nu avem putem crea.
Dar nu, pentru noi tot ce-i strain e mai bun decat ce avem noi deja.Desi la radacini suntem un popor de ciobani si am crescut oi mii de ani, am ajuns sa importam oi de la altii, care s-au ocupat de ele doar in timpul liber.De caini ce sa mai zic, vezi la turme tot felul de ciobanesti sovietici si mai nou turcesti, pe cand rasele noastre nationale plutesc in deriva.Aseara vedeam cum chinezilor li se pare ca baltata romaneasca e chiar buna si au facut o comanda de 500.000 de capete, pe cand ai nostrii crescatori vad numai holstein si angus si mai stiu eu ce in fata ochilor cand o baltata bine ingrijita face cat o holstein si un angus la un loc.Vai mama noastra, mult mai avem de dormit pana ne-om trezi odata!
Au muncit unii pana in '89 pe rupte pt. a crea sau a ameliora rasele romanesti indiferent de specie.
Au tras ca nebunii sa intemeieze linii productive si de valoare care sa poata sta la "aceeasi masa" cu oricare altele din lume.
S-a ales praful de munca lor. Halim si inghitim pe nemestecate tot ce ne dau strainii. Ne meritam soarta, e' vai de capu' nostru ca natie!
La ciobanestii romanesti cica se face ameliorare. Daca s-ar face teste genetice pe bune la exemplarele care vin in expozitii cred ca ar "vorbi" in orice limba posibila numa' romana nu ar mai cunoaste-o.
Cei care dorim sa-i mentinem asa cum erau, si tinem cu dintii de ei, suntem marginalizati. Corect, ai nostri nu pot concura pe piata cu Caucazienii (care sunt tot o corceala pt. ca de la ce s-a pornit - Nagazi - la ce s-a ajuns e' cale lunga) pt. ca snobu' numit roman, avand puta mica vrea caine urias ca sa compenseze.
Eu cred ca pentru tara asta, ciobanestii nostrii sunt cu mult mai buni decat caucazienii sau aia de sud-est sau kangalii, singura problema e constiinta nationala a romanilor, care la ora asta e la nivelul cel mai scazut de la 1918 incoace. Nici macar un lucru elementar, acela de a cumpara produse romanesti si efectul pozitiv pe care l-ar avea asupra economiei acest fapt, nu-l inteleg ai nostrii.
Fiecare popor si-a selectat cainii ciobanesti in functie de conditiile de clima existente, relief, nevoi si, nu in ultimul rand, temperament (al oamenilor locului - popor razboinic - caini "razboinici", popor pasnic - caini echilibrati si de incredere).
In transhumanta ciobanului roman nu i-a trebuit un caine care sa rupa oamenii pe strada ci unul care merge linistit langa oi si ignora trecatorii.
Din contra, in Caucaz, in pustietatile acelea, cu triburi raznoinice si conflicte la tot pasul, georgianul a vrut un caine agresiv la om iar rusul mai apoi (pt. gulaguri - Steaua Rosie) l-a facut chiar feroce.
Popoare diferite, mentalitati diferite, nevoi diferite, caini diferiti.
Amestecul facut d-amboulea produce doar "mutanti" care mai devreme sau mai tarziu vor crea probleme ce nu vor face altceva decat sa dauneze grav imaginii raselor romanesti deci cainilor puri autohtoni.
Ma amarasc degeaba. Luptam cu morile de vant!
Cand iti propui sa faci ceva maret, poti fi sigur ca vei avea parte de greutati.Nu degeaba se spune ca sunt fericiti cei saraci cu duhul.Asta nu-i un motiv sa te opresti, pana la urma si morile de vant pot fi invinse.
Domn'e, astia candva dadeau 3 lei pt. crescatorii de Gat-Golas (singura rasa de pasari romaneasca recunoacuta international si pana sa fie recunoscuti cainii, singura rasa romaneasca de animale omologata).
I-au taiat si p-aia. :))
Multumesc, asa este!
Cainele ca si proprietate nu este al meu, este al unui prieten, insa il iubesc ca si cum ar fi tot al meu.
Este caine adus de la oi anul asta, de la o cunostinta.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Tin la acest caine ca la ai mei.
Imi aduc aminte in urma cu aproximativ 8 ani cand umblam prin Bucuresti cu Corb in lesa si le spuneam oamenilor ca acest caine este un Ciobanesc Romanesc Corb, ma priveau ca pe un extraterestru usor sonat.
La vremea aceea nimeni nu recunostea aceasta rasa si nici nu era vr-un interes pt. ea. Cei care astazi se bat cu caramida in piept nici nu stiau ca aceasta caramida exista.
Cred că încet dar sigur mă faci să mă reorientez cu privire la rasa viitorul câine, de la samoyezii cei albi la aceşti corbi, desigur când voi avea curtea proprie. Contează pentru mine că este o rasă românească iar dacă noi românii nu preţuim aceşti câini nimeni nu o va face. Sau probabil se vor trezi unii din Străinezia să o facă mai repede în locul nostru :)) De ex in Italia am văzut că ciobăneştii mioritici sunt foarte apreciaţi ca rasă, şi nu de românii care au uitat limba în timp ce culegeau căpşuni.
Mioriticii sunt cei mai comerciali dintre rasele romanesti si, pe cale de consecinta, cei mai raspanditi prin strainataturi.
Din pacate, Mioriticul nu prea mai are nimic in comun cu cainii din care se trag ca si rasa si anume Baracii mocanesti. Cica rasa a "evoluat". Problema e' ca atata a evoluat incat s-a transformat in altceva. Din pacate nu e' doar cazul lor.
In familie avem un mioritic, e luat acum un an jumate, iti voi povesti despre el cand ne mai vedem. Poze nu am dar ii voi face, nu e de expo deci nu te astepta la ceva spectaculos.
Istoricul rasei nu-l cunosc dar probabil ca a "evoluat" pentru ca utilitatea rasei nu mai e cea pentru care a fost formata rasa. Acum sunt mult mai putini ciobanesti la stana decat acum 100 de ani.
Cum a fost?
Lui Vlaicu i s-au facut vreo cateva sute de poze de catre vizitatori. Fiind un caine extrem de bland si tolerant cu copiii, a devenit rapid o mare atractie pt. ei.
Nervi mancati, timp pierdut, bani cheltuiti dar .... pasiunea sterge cu buretele toate acestea si satisfactia este pe masura.
Din pacate, la noi .....
Cand vorbesc de subventii nu o fac pt. ca eu personal as vrea bani de la stat ca sa-mi tin cainii. Dau milioane pe luna pe hrana lor si nu regret un leu insa ..... n-ar strica putina recunostinta pt. cainii nostri nationali.
Daca ai ceva poze vechi, uitate, absolut intamplator, sau chiar mai noi, cu Ciobanesti Corbi, contacteaza-ma, te rog.
Niciun crescator de animale nu asteapta ca statul sa-i plateasca mancarea pentru animalele sale, dar acest stat nenorocit, care cheltuie aiurea zeci sau poate sute de milioane de euro ar putea spune ministrului agriculturii, uite-ma dobitocule, infiinteaza un departament pentru conservarea si dezvoltarea raselor nationale, iti dau un buget cat ai tu nevoie ca faci treaba care ti-o cer si iti dau un termen de 5 sau 10 ani ca sa duci treaba la bun sfarsit.Avem rase nationale pentru toate speciile de pasari si mamifere, si unde nu avem putem crea.
Dar nu, pentru noi tot ce-i strain e mai bun decat ce avem noi deja.Desi la radacini suntem un popor de ciobani si am crescut oi mii de ani, am ajuns sa importam oi de la altii, care s-au ocupat de ele doar in timpul liber.De caini ce sa mai zic, vezi la turme tot felul de ciobanesti sovietici si mai nou turcesti, pe cand rasele noastre nationale plutesc in deriva.Aseara vedeam cum chinezilor li se pare ca baltata romaneasca e chiar buna si au facut o comanda de 500.000 de capete, pe cand ai nostrii crescatori vad numai holstein si angus si mai stiu eu ce in fata ochilor cand o baltata bine ingrijita face cat o holstein si un angus la un loc.Vai mama noastra, mult mai avem de dormit pana ne-om trezi odata!
Au tras ca nebunii sa intemeieze linii productive si de valoare care sa poata sta la "aceeasi masa" cu oricare altele din lume.
S-a ales praful de munca lor. Halim si inghitim pe nemestecate tot ce ne dau strainii. Ne meritam soarta, e' vai de capu' nostru ca natie!
La ciobanestii romanesti cica se face ameliorare. Daca s-ar face teste genetice pe bune la exemplarele care vin in expozitii cred ca ar "vorbi" in orice limba posibila numa' romana nu ar mai cunoaste-o.
Cei care dorim sa-i mentinem asa cum erau, si tinem cu dintii de ei, suntem marginalizati. Corect, ai nostri nu pot concura pe piata cu Caucazienii (care sunt tot o corceala pt. ca de la ce s-a pornit - Nagazi - la ce s-a ajuns e' cale lunga) pt. ca snobu' numit roman, avand puta mica vrea caine urias ca sa compenseze.
In transhumanta ciobanului roman nu i-a trebuit un caine care sa rupa oamenii pe strada ci unul care merge linistit langa oi si ignora trecatorii.
Din contra, in Caucaz, in pustietatile acelea, cu triburi raznoinice si conflicte la tot pasul, georgianul a vrut un caine agresiv la om iar rusul mai apoi (pt. gulaguri - Steaua Rosie) l-a facut chiar feroce.
Popoare diferite, mentalitati diferite, nevoi diferite, caini diferiti.
Amestecul facut d-amboulea produce doar "mutanti" care mai devreme sau mai tarziu vor crea probleme ce nu vor face altceva decat sa dauneze grav imaginii raselor romanesti deci cainilor puri autohtoni.
Ma amarasc degeaba. Luptam cu morile de vant!
I-au taiat si p-aia. :))
Cainele ca si proprietate nu este al meu, este al unui prieten, insa il iubesc ca si cum ar fi tot al meu.
Este caine adus de la oi anul asta, de la o cunostinta.