In aceasta tara, sunt uimit de cata prostie pot da dovada unii cand scriu despre pasari dar, mai presus de asta, de aroganta cu care sustin ca ceea ce scriu este real, corect si fara de tagada. Daca incerci sa-i scoti din "intunearecul nestiintei" devin nervosi si te "pun la colt" crezand ca detin adevarul suprem. Din fericire, pe lumea aceasta, exista cartile. Cele mai eficiente mijloace de "luminare" si "scoatere la liman". Nimeni nu s-a nascut invatat iar pt. a cunoaste, pt. a stii cu adevarat, trebuie doar sa doresti sa afli.
Am creat acest album in care voi posta ca si in celalalt, poze ale copertilor si 2 file din cuprins, ale unor lucrari pe care le detin in biblioteca, lucrari dedicate pasarilor.
Intentionat, in general, am deschis la anseriforme pt. ca sunt pasarile mele preferate ca si familie si, pt. ca din pacate, ca si la galinaforme, in tara asta e' multa nestiinta manifestata cu "gratie", de multe ori, chiar de catre autointitulati crescatori.
Sfatul meu, STUDIU CAT MAI MULT SI MAI AMANUNTIT! Nu strica, dimpotriva.
Pt. ca sunt in permanenta in cautare de informatii noi, CUMPAR carti dedicate animalelor (cu precadere pasari si mamifere), indiferent de autor, editura, an al aparitiei sau tara de provenienta.
Din punctul meu de vedere, cea mai buna carte pt. incepatori intr-ale columbofiliei este cartea d-lui Georgica Popescu. Ma refer insa la prima editie a acesteia pt. ca dl. Popescu a editat 2 carti. Una prin anii '80 si cealalta prin anii '90. Prima este mult mai buna si contine mult mai multe informatii utile incepatorilor (si nu numai). Este scrisa intr-un limbaj accesibil si se citeste cu mare usurinta.
Eu am citit-o de 2 ori dar, din pacate, nu o detin, am imprumutat-o. A fost editata intr-un tiraj limitat.
Personal o am doar pe cea de-a doua care nu se compara cu prima.
Daca o gasiti, cumparati-o si nu veti regreta!
Avand in vedere faptul ca este singurul album de acest gen, salut initiativa si apreciez patosul expunerii din descriere.Ca atare, va rog sa-mi dati voie sa va fac cadou primul volum din ceea ce numesc eu 'Biblia ornitologiei romanesti', respectiv ORNIS ROMANIAE(Pasarile Romaniei, scrisa de R. von Dombrovski si tradusa de 'Parintele ornitologiei romanesti', Dionisie Lintia, aparuta in 1940. Lucrarea are 3 volume si din pacate, n-am in dublura decat primul volum.
Neasteptat pt. mine acest mesaj. Nici nu stiu cum sa va multumesc!
Nu pt. ca este cadou ci pt. ca imi oferiti sansa de a obtine o carte pe care o caut si eu de mult. O caut sa o cumpar, desigur, insa este "pasare rara".
Am sa va rog sa-mi lasati ceva date de contact (telefon, e-mail, etc., ce va este mai usor).
Multumesc!
Lucrarea "Mic Atlas Ornitologic" a lui Dimitrie Radu o am dublura, daca va mai intereseaza.
Abia acum am gasit dublura pe la parinti, uitata din frageda pruncie.
Daca o vreti, ma contactati!
Cosmin, am o pasare mica,in album, neidentificata, am pozat-o pe undeva pe langa Nistru. Vad ca ia o gramada de carti, mult mai multe decat mine! Desi poza nu este foarte buna, poate m-ai putea ajuta in identificarea ei!
Cu aceasta ocazie am mai dat un search pe net si am gasit o posibila identificare pt rate- par femele de Carolin/mandarin. Cu siguranta nu erau si masculii cu ele! Si, acum imi dau seama, ca sunt femele de mandarin pt ca pe tabla explicativa aparea poza masculului dar pe lac nu era niciunul! Astept ajutor pt celelalte!
o adevarata biblioteca ce sa spun am numai cuvinte de lauda pentru tine esti documentat si asta imi place foarte mult la tine dar iti spun un proverb mai veci care nu e valabil pentru tine ci pentru sti tu cine [ teoria ca teoria dar ne omoara practica ]si sunt destui care citesc in carti dar cand le pui o pasare in fata habar nu au si mai fac si cursuri de!!!!!!!!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.