Cutand diverse am dat peste cateva desene realizate de mine in anii scolii generale. Sunt facute cu pixul cu pasta albastra, de un copil care a iubit dintotdeauna pasarile de curte. Nu au vreo valoare, nici macar nu reflecta vr-un talent deosebit insa ... sunt munca mea din copilarie.
Pe bune!.... Sunt superbe! Se vede un copil îndrăgostit de frumos care vede arta in ce ii place! Eu zic ca ar trebui înrămate si peste ani strănepoții s-ar bucura de ele! Replica pe bune era la" nu au nici o valoare ". Si țin sa va contrazic au o mare valoare fiindcă ele au pus bazele copilului care ați fost si adultului care sunteți azi! Au valoare mult mai mare decât va imaginați... Eu una așa cred!
Multumesc pt. aceste cuvinte frumoase!
Toate desenele din copilarie (am mult mai multe, vreo 2 mape, toate numai cu animale) sunt pastrate. Din cand in cand le mai rasfoiesc.
Faceți un lucru bun pastrandu-le! Sunt sigura ca atât desenele dar si animalele din ele au povesti interesante si le-a așternut pe hârtie, de multe ori pe bucatele de hârtie in momentele in care va cuprindea melancolia,si alte trăiri ale copilăriei!
Si cred ca un adult prin asta se întregește,prin faptul de a rămâne copil retrăind copilăria prin lucruri din acestea,desene,colecții de orice fel,poze,cărți vechi si multe altele!... Sa le păstrați incontinuare
Poza cu "Ograda bunicii" este absolut,mega,extra,super,ultra frumoasa!Doameeee'cate desene mega frumoase zici ca sunt facute de un pictor celebru...UAUUUUU!Absolut splendideeeee!RESPECT!
Imi permit sa remarc prezenta talentului,si vreau sa cred ca parerea mea e una avizata( absolvent al liceului de arte plastice I.St.Paulian-Drobeta Turnu Severin ) Cu putin exercitiu,rezultatele n-ar trebui sa intarzie...Felicitari !
Multumesc!
In mod organizat nu am pictat decat icoane pe sticla in cadrul cercului de pictura din scoala generala.
In afara de asta, elev fiind, am participat la cateva concursuri de profil insa faptul ca acestea aveau teme impuse care nu-mi erau pe plac, de multe ori "lucrarile" mele aveau de "suferit" pt. ca desenam/pictam ce si cum doream. :))
In liceu am avut o mica expozitie personala si cu asta s-a cam incheiat "cariera".
Acum am cam uitat cum este sa tin in mana un pix/creion/carbune. De pensula nu mai vorbesc.
Daca nu m-ar mai ruga cate o colega sa fac un desen pt. cate un copil, am "uita" si sa desenez.
interesant, felicitari, arata bine de tot. eu nu am talent la desenat, insa cand eram mai mic, din pasiunea pe care o dezvoltasem pentru acvaristica, desenam orice peste si acum daca ma gandesc, cred ca l-as fi putut si decupa fara sa-l desenez :) la fel, ii desenam numai cu capul spre stanga. daca mergi la un profesor de desen mai cu carte, cred ca poate sa si explice de ce desenezi numai cu capul spre stanga.
da-mi place ca esti tare pe amanunte, chiar esti tare.
Multumesc! Desigur ca exista si o explicatie insa eu nu o cunosc si nici nu m-a interesat sa o gasesc.
Referitor la amanunte, daca la un cocos spre exemplu, nu se evidentiaza in desen, cat de cat macar, lantetele, secerile (mari, mici etc.), remigele si asa mai departe, atunci acela nu prea mai seamana a cocos.
vezi tu, asta intereseaza doar pe cei care cunosc aceste amanunte, dar eu iti spun ceva, 90 % din populatie poate spune ca e cocos fara sa vada acele amanunte, criteriul formei exterioare si al crestei sa zicem, este deajuns. la fel si in expozitii, 90 % sau mai mult nu sunt cunoscatori ai raselor si totusi apreciaza forma, culoarea, dimensiunea, particularitatile care le ies in evidentza functie de experienta anterioara si de transferul "frumosului" din alte domenii cunoscute. si pentru asta vin an de an, se delecteaza la expozitii de pasari ca si la expozitii de cai, tablouri, sculpturi, etc, fara sa cunoasca domeniul catusi de putin.
de aici am plecat in ideea si dorinta de a lamuri cat mai multi colegi de-ai mei de asociatie ca se simte nevoie organizarii in cadrul expozitiilor si a concursului zonal pe rase si dupa standard, si nu a confuziei de a pune egal intre concurs si expozitie.
ca un exemplu, anul trecut, toti eram membrii fondatori, asociatie nou infiintzata. un coleg din alt judet, a adus un brahma HD care era mare, avea culoare, nu m-am uitat la forma dar avea creasta foarte mare, inalta chiar. pur si simplu nu ne cunosteam bine si intamplator cocosul lui era primul la intrare. colegii au inceput pe langa misto sa-l critice destul de agresiv, omul a spus ca nu stia, de fapt si asta era unul dintre scopurile expozitiei, de a cultiva gustul si cultul pentru pasari. in final, ce crezi ca s-a intamplat, unul dintre primii vizitatori a vrut cu orice pret acel cocos si nimic altceva. cei din jur si proprietarul i-au explicat situatia si faptul ca nu se incadreaza la rasa brahma hd, insa omul chiar s-a suparat, jignit fiind-ui placerea si gustul personal. as aca a luat fericit mai mult ca nimeni altul cocosul si sunt convins ca este multumit si il ingrijeste cu placere si dragoste.
acum te intreb, crezi ca daca noi nu ne uitam la seceri si la lancete, nu ne impresiona talentul si munca ta? sincer, eu nici nu am marit, am privit peste din lipsa de timp si vanzand cata munca si asemanare este, n-am stat sa vad cate e de mare asemanarea, ci pur si simplu am apreciat aceste creatii. care pentru tine erau poate la 10 % din valoare, daca nu le desenai lansetele si secerile, mari si mici. vezi, nu suntem toti la fel, dar cu totii recunoastem ceva frumos, fiecare in felul lui. poate de asta se prinde pastravul si lipanul la naluciri din puf, pene si cateva spire de matase, el nu sta sa analizeze amanuntele, atata timp cat pescarul iscusit ii cunoaste metehnele. si ala e pastrav, si traieste de milioane de ani poate si supravietuieste tocmai pentru ca nu se inseala prea des, mancand frunze in loc de insecte. dar noi oamenii, care crestem pasari pentru dorinta de frumos, sau pentru orgoliul de a fi cel mai bun, ori poate pentru biologie, comportament, mod de viata, sau pur si simplu pentru ca avem senzatia ca suntem pe moment creatori si ne putem juca prin selectie cu rezultate vizibile, pentru noi oamenii, amanuntele nu sunt la fel.
scuze de off topic si ca ti-am umplut pagina cu filosofiile mele, daca deranjeaza pe cineva, le poti sterge, dar sustin in continuare largirea dimensiunilor fenomenului cresterii pasarilor de rasa, prin aparitia separat in cadrul aceleiasi expozitii, atat a concursului pe standard, propriu-zis, cat si a expozitiei in sine, unde fiecare isi poate prezenta ce i se pare ca e interesant, chiar promova rase noi.
Nu ma deranjeaza postul tau. E' mult de scris pe tema aceasta.
N-am suportat niciodata infatuarea si atotstiinta unora (exemplare se gasesc inclusiv pe sunphoto - au o gaina deosebita si se cred buricul pamantului la rasa respectiva).
Eu sunt un perfectionist, de multe ori in detrimentul meu.
Nu o data m-am gandit sa renunt la cresterea pasarilor de rasa crezand ca nu am timpul necesar sa le ofer chiar tot ce trebuie. Dragostea fata de Faverolles in mod special m-a impiedicat sa le dau. Sotia mi-a interzis vanzarea spunand ca dupa ma voi imbolnavi. Ma cunoaste prea bine!
Asa-i si cu desenele. Ori iese ceva care sa-mi placa in primul rand mie ori nu mai fac.
Pt. marea majoritate a oamenilor care le privesc, daca nu se identifica solzii de pe degete, nu-i bai. Pt. mine e'.
Inainte de a ne apuca de ceva, macar la nivel teoretic, trebuie sa stim cate ceva despre acel ceva altfel, oricat ne-am da de cunoscatori ramanem doar niste bufoni (forme fara fond). Asta-i motivul pt. care respect la modul cel mai sincer pe cativa colegi de pe acest site si-i consider niste cunoscatori in domeniu. ;)
Da-mi voie sa te contrazic, referitor la faptul ca nu reflecta vreun talent, din contra esti talentat, pacat ca aceste talente nu sunt fructificate continuu. Foarte frumoase, felicitari.
Ma bate gandul, da' ma bate de ceva vreme, sa fac (macar pt. mine) o culegere cu desene ale raselor de pasari de curte. Ma rog, nu toate rasele (unele nici nu-mi sunt cunoscute), dar macar cele mai des intalnite pe la noi.
Timpul liber extrem de putin este cel care ma impiedica insa ... nu se stie.
Asa-i cu ograda. De aceea si la mine acasa tin gaini comune, rate comune etc., pt. a avea, la scara redusa, ceva din ograda (inca vie) a bunicilor mei.
sunt mandru ca am avut ocazia sa le apreciez "pe viu"!
nu te prinde modestia asta Cosminule caci ce-i al tau chiar E pus de-o parte! ....sunt extrem de frumoase! pt. majoritatea oamenilor(aici ma incadrez si eu) este imposibil sa deseneze un caine fara sa semene cu o vaca! :)))) calutii,....calutii sunt de exceptie, iar aia decupati din foarfeca, ....frateeee! (l-am pastrat sa sti! ;)
Nu sunt modest insa, comparativ cu altii (unii chiar useri pe sunphoto) sunt destul de netalentat.
Chiar ma gandesc sa incep din nou sa desenez si sa decupez.
Acum l-am văzut. Frumos şi acela.
Dacă astea cu păsările nu au avut un model "în 2 D", chiar ai un talent la desen.
O observaţie: toţi şi toate din desenele tale merg spre Vest - n-ai avut probleme cu cenzura comunistă?
Desenez fara model si decupez din coala alba orice animal fara a trasa initial chenarul. Desenez orice insa doar cu capul spre stanga. Foarte rar fac animale cu capul spre dreapta. Decupez intotdeauna incepand cu trenul posterior si din dreapta, deci capul este tot spre stanga (vest). Fara legatura cu cenzura.
P.S. - saptamana trecuta, am facut un album dedicat cainilor de oi. Dupa ce am incarcat vreo 20 de poze m-am oprit brusc si l-am sters. Mi-am dat seama ca nu are rost un astfel de album. Nu are rost inca! ;)
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Toate desenele din copilarie (am mult mai multe, vreo 2 mape, toate numai cu animale) sunt pastrate. Din cand in cand le mai rasfoiesc.
JOS PĂLĂRIA!
In mod organizat nu am pictat decat icoane pe sticla in cadrul cercului de pictura din scoala generala.
In afara de asta, elev fiind, am participat la cateva concursuri de profil insa faptul ca acestea aveau teme impuse care nu-mi erau pe plac, de multe ori "lucrarile" mele aveau de "suferit" pt. ca desenam/pictam ce si cum doream. :))
In liceu am avut o mica expozitie personala si cu asta s-a cam incheiat "cariera".
Acum am cam uitat cum este sa tin in mana un pix/creion/carbune. De pensula nu mai vorbesc.
Daca nu m-ar mai ruga cate o colega sa fac un desen pt. cate un copil, am "uita" si sa desenez.
da-mi place ca esti tare pe amanunte, chiar esti tare.
Referitor la amanunte, daca la un cocos spre exemplu, nu se evidentiaza in desen, cat de cat macar, lantetele, secerile (mari, mici etc.), remigele si asa mai departe, atunci acela nu prea mai seamana a cocos.
de aici am plecat in ideea si dorinta de a lamuri cat mai multi colegi de-ai mei de asociatie ca se simte nevoie organizarii in cadrul expozitiilor si a concursului zonal pe rase si dupa standard, si nu a confuziei de a pune egal intre concurs si expozitie.
ca un exemplu, anul trecut, toti eram membrii fondatori, asociatie nou infiintzata. un coleg din alt judet, a adus un brahma HD care era mare, avea culoare, nu m-am uitat la forma dar avea creasta foarte mare, inalta chiar. pur si simplu nu ne cunosteam bine si intamplator cocosul lui era primul la intrare. colegii au inceput pe langa misto sa-l critice destul de agresiv, omul a spus ca nu stia, de fapt si asta era unul dintre scopurile expozitiei, de a cultiva gustul si cultul pentru pasari. in final, ce crezi ca s-a intamplat, unul dintre primii vizitatori a vrut cu orice pret acel cocos si nimic altceva. cei din jur si proprietarul i-au explicat situatia si faptul ca nu se incadreaza la rasa brahma hd, insa omul chiar s-a suparat, jignit fiind-ui placerea si gustul personal. as aca a luat fericit mai mult ca nimeni altul cocosul si sunt convins ca este multumit si il ingrijeste cu placere si dragoste.
acum te intreb, crezi ca daca noi nu ne uitam la seceri si la lancete, nu ne impresiona talentul si munca ta? sincer, eu nici nu am marit, am privit peste din lipsa de timp si vanzand cata munca si asemanare este, n-am stat sa vad cate e de mare asemanarea, ci pur si simplu am apreciat aceste creatii. care pentru tine erau poate la 10 % din valoare, daca nu le desenai lansetele si secerile, mari si mici. vezi, nu suntem toti la fel, dar cu totii recunoastem ceva frumos, fiecare in felul lui. poate de asta se prinde pastravul si lipanul la naluciri din puf, pene si cateva spire de matase, el nu sta sa analizeze amanuntele, atata timp cat pescarul iscusit ii cunoaste metehnele. si ala e pastrav, si traieste de milioane de ani poate si supravietuieste tocmai pentru ca nu se inseala prea des, mancand frunze in loc de insecte. dar noi oamenii, care crestem pasari pentru dorinta de frumos, sau pentru orgoliul de a fi cel mai bun, ori poate pentru biologie, comportament, mod de viata, sau pur si simplu pentru ca avem senzatia ca suntem pe moment creatori si ne putem juca prin selectie cu rezultate vizibile, pentru noi oamenii, amanuntele nu sunt la fel.
scuze de off topic si ca ti-am umplut pagina cu filosofiile mele, daca deranjeaza pe cineva, le poti sterge, dar sustin in continuare largirea dimensiunilor fenomenului cresterii pasarilor de rasa, prin aparitia separat in cadrul aceleiasi expozitii, atat a concursului pe standard, propriu-zis, cat si a expozitiei in sine, unde fiecare isi poate prezenta ce i se pare ca e interesant, chiar promova rase noi.
N-am suportat niciodata infatuarea si atotstiinta unora (exemplare se gasesc inclusiv pe sunphoto - au o gaina deosebita si se cred buricul pamantului la rasa respectiva).
Eu sunt un perfectionist, de multe ori in detrimentul meu.
Nu o data m-am gandit sa renunt la cresterea pasarilor de rasa crezand ca nu am timpul necesar sa le ofer chiar tot ce trebuie. Dragostea fata de Faverolles in mod special m-a impiedicat sa le dau. Sotia mi-a interzis vanzarea spunand ca dupa ma voi imbolnavi. Ma cunoaste prea bine!
Asa-i si cu desenele. Ori iese ceva care sa-mi placa in primul rand mie ori nu mai fac.
Pt. marea majoritate a oamenilor care le privesc, daca nu se identifica solzii de pe degete, nu-i bai. Pt. mine e'.
Inainte de a ne apuca de ceva, macar la nivel teoretic, trebuie sa stim cate ceva despre acel ceva altfel, oricat ne-am da de cunoscatori ramanem doar niste bufoni (forme fara fond). Asta-i motivul pt. care respect la modul cel mai sincer pe cativa colegi de pe acest site si-i consider niste cunoscatori in domeniu. ;)
Timpul liber extrem de putin este cel care ma impiedica insa ... nu se stie.
nu te prinde modestia asta Cosminule caci ce-i al tau chiar E pus de-o parte! ....sunt extrem de frumoase! pt. majoritatea oamenilor(aici ma incadrez si eu) este imposibil sa deseneze un caine fara sa semene cu o vaca! :)))) calutii,....calutii sunt de exceptie, iar aia decupati din foarfeca, ....frateeee! (l-am pastrat sa sti! ;)
Chiar ma gandesc sa incep din nou sa desenez si sa decupez.
P.S. Eu cu dulăii ăia te tot aştept :))
Ai vazut desenul de pe carpatin.info?
Dacă astea cu păsările nu au avut un model "în 2 D", chiar ai un talent la desen.
O observaţie: toţi şi toate din desenele tale merg spre Vest - n-ai avut probleme cu cenzura comunistă?
P.S. - saptamana trecuta, am facut un album dedicat cainilor de oi. Dupa ce am incarcat vreo 20 de poze m-am oprit brusc si l-am sters. Mi-am dat seama ca nu are rost un astfel de album. Nu are rost inca! ;)