Denumirile corecte ale acestei rase sunt cele scrise de mine la titlul albumului (in romana, engleza si germana). Romanul fiind destept din fire, dar necunoscand nici macar standardul rasei, ii atribuie acestei ratuste tot felul de denumiri bizare cum ar fi "rata pitica germana" sau "rata pitica olandeza". Biata rata se numeste simplu rata pitica sau, intr-o traducere simpla din engleza "rata chematoare" (datorita rolului ei avut in trecut, motivul pentru care a fost creata ca si rasa, acela de a moni, de a chema, ratele salbatice pentru a putea fi vanate). Atata timp cat nici olandezii, nici germanii si, nici macar americanii (care au rolul lor in formarea rasei asa cum o cunoastem astazi) nu-si asuma paternitatea acestei rase, se gaseste romanasul nestiutor sa o numeasca cum doreste muschiu lui. In general, tot acest romanas nestiutor nu are habar cum ar trebui sa arate capul unei Rate Pitice (parte a corpului definitorie in aprecierea calitatii unui exemplar). Nu-i bai, romanasu oricum le stie pe toate.
Am o ratusca pitica ,sta mereu ca pe oua , și scoate niște sunete aparte, are nevoie de rățoi, ea nu a făcut nici un ou pana acum ,are 8 luni. Mulțumesc
Mi-este complicat să le iau din UK unde găsesc zeci de anunţuri pe eBay. Dacă era preţul o problemă, puteaţi să spuneţi aşa, probabil decât să daţi oul cu 10lei e mai convenabil să daţi adultul cu sute de lei. În orice caz, văd că vânzările le faceţi de acasă şi cu toate astea evitaţi să spuneţi o localitate/zonă. Mă depăşesc apucăturile astea şi tendinţa de superioritate, aşa că vă urez toate cele bune şi mult spor în ogradă.
Asta ar presupune să îmi achitați valoarea ei înainte și eu nu procedez așa. Vând păsările de acasă. Omul vede exact despre ce este vorba și dacă îi place cumpără daca nu, nu.
Cumparati-va si nu veti regreta.
Cele 2 femele din ultimele poze sunt "recuperate" daca pot spune asa. Adica le dadusem cuiva si acum s-au reintors acasa impreuna cu ratoiul nou.
Sunt o mare fană al raţelor datorită lui Felix Arvid Ulf Kjellberg, renumit crescător. Cu siguranţă aţi auzit despre el.
Îmi pare foarte rău că n-aveţi nici o pereche disponibilă, cum aţi menţionat şi în comentariul anterior.
Sunt extrem de minunate şi vizibil bine crescute! Toată stima mea.
Cu rusine va spun ca nu am auzit de acest crescator.
Daca aveti un link as fi curios sa ii vad pasarile. Multumesc!
Momentan nu mai am de vanzare insa daca ies boboci si totul va fi bine, la toamna-iarna voi avea disponibile.
Foarte frumoși, spuneți mi și mie Vă rog cum le înmulțiți? Am și eu 1 mascul și 2 femele și au scos 2 ouă la o diferență de aproximativ 8 zile din care un ou s a spart unul, le trebuiesc stimulante să ouă?
Nu, sub nici o forma nu le dati furaj de outoare.
Dati-le un amestec pt. porumbei (cu seminte mai multe), grit (tot pt. porumbei cu scoica si caramida), verdeata, apa proaspata si cam atat.
Bun ar fi si niste calciu mai ales in perioada de ouat.
Cu cat sunt mai bune calitativ cu atat se inmultesc mai greu.
Pana prin mai mai au timp sa depuna oua.
Momentan nici ale mele nu prea se omoara cu ouatul.
Salut Bogdan!
O singura femela mai am disponibila numai ca astazi de dimineata era pe cuib si am senzatia ca a cazut closca (desi eu am facut tot ce se putea ca sa nu cada closca).
Daca a cazut la clocit nu o voi mai vinde momentan.
Daca se apuca astia ai nostri sa scrie standardul romanesc pentru rata pitica :)) Daca vii cu ultima intr-o expo serioasa vei fi descalificat cu succes :))
Mie mi se pare cea mai frumoasa varietate de culoare.
Urmatoarea este cea baltata cum le ai tu insa desenul sa fie de buna calitate. Un baltat de buna calitate este destul de greu de obtinut. Mai ales in ceea ce priveste desenul capului.
Ii "canta" stapanului avertizandu-l sa nu cumva sa se apropie mai mult de micutii ei.
Este o mama deosebita, extrem de agresiva cand vine vorba de protectia bobocilor ei. Si cand te gandesti ca este atat de micuta insa are un curaj atat de mare.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.