3575 poze   315101 vizite
Albume
1 - CONTACT   Filmulete Youtube cu animalele mele1 - DE VANZARE2 - Poveste despre pasiune prietenie si colegialitate3 - Ciobanescul Romanesc Corb4 - Paza pasaretului   Caini5 - Câini de oi din comuna Rau Alb - Dambovita6 - Diverse   Gastele calugarite de la Skansen7 - Lucrari d-ale mele8 - Ratusca buclucasaA - GAINIA1 - Faverolles Salmon - Deutsche Lachshuehner - RASA MEA FAVORITA   Ani de munca cu Faverolles SalmonA2 - Pitice de CorbeancaA3 - Amintiri frumoase cu gainiA4 - Pitica hotarataB - GASTE - 2017   Gâște 2018 și 2019   Gaste 2020B1 - Gaste Embden - linie de productieB2 - Gaste Africane si ChinezestiB3 - Amintiri frumoase cu gaste   Mara - si ea o amintire frumoasaB4 - Gaste comuneB5 - Gaste indiene si calugarite plus alte speciiB6 - Consideratii personale asupra monogamiei gastelorB7 - Gâște Tula - Tula geese Tula Ganse   Gaste Tula 2021 - Tula geese Tula kampfganse Tula oieB8 - Gaste HolmogorB9 - Gasca romanesca autosexabilaC - RATE   C2 - Amintiri frumoase cu rateC1 - Rate lesesti - Warzenenten   ZburatoareaC3 - Rate pitice - Call duck - ZwergentenD - CURCIE - PORUMBEI   Amintiri frumoase cu porumbei   Articole cu si despre porumbei si rudele lor   Cafenii   Castanii de Craiova Craiovaer kastanienbrauner Tummler      Castanii de Craiova 2017   Ciungi de Bucuresti   Ciungi de Ploiesti   Gagii   Gusati Horseman   Gusati Pomeranieni   Jucatori bimotati ardeleni   Jucatori de Galati   Jucatori de Kiskunfelegyhaza   Jucatori de Taganrog   Negri codalbi   Negri trenati de Bucuresti      Negri turci 2017   Orbeteni   Rolleri de Cluj   Rostowi si Siberieni   Satineti si Blueti si Blondineti   Show Racer   Tippleri   Vargati   Voiajori   Voiajori de ornament   Voltati albi cu coada neagra si albastra   Voltati indieniF - Curtea cu pasari   Alte curtiK - DeseneL - LITERATURA DE SPECIALITATEL1 - Literatura - ornitologieL2 - Literatura despre animale in generalL3 - Literatura despre pasari de curteZ - EXPOZITIIZ 12 - Expoziția Națională București 2017Z 13 - Expo Pajura 2018Z 14 - Expo Europeană - Herning 2018Z 15 - Expo Pajura 2019Z 16 - Expo Breaza 2019Z 17 - Expozitia Nationala a Romaniei 2019Z 18 - Expo APOPE 2022Z 19 - Expoziția Naționala a României - Romexpo 2022Z 20 - Expo Pajura 2023Z 21 - Expoziția Naționala a României - Romexpo 2023Z 22 - Expo APOPE 2024Z 23 - Expo Pajura 2024Z1 - Expo Nationala Sighisoara 2012   Pasarile meleZ10 - Expozitia Nationala Bucuresti 2016   Brahma herminat inchisZ11 - Expo Pajura 2017Z12 - Expo Pajura Antipa 2018Z2 - Expo Europeana Leipzig 2012   Faverolele meleZ3 - Indagra 2013   Ciobanescul Romanesc Corb la IndagraZ4 - Expo Nationala Craiova 2013Z5 - Expozitia Nationala Bucuresti 2013   Prezentare Ciobanesti CorbiZ6 - Expo Locala Pajura 2013   Gainile meleZ7 - Expo Pajura 2015 - Romexpo   Pasarile mele la expo Pajura 2015Z8 - Expo nationala Lugoj dec 2015Z9 - Expo Pajura 2016

membru din 25 July 2011

C1 - Rate lesesti - Warzenenten

Pasarile mele preferate. O specie deosebita care prin domesticire nu si-a pierdut "identitatea".
La mine in curte au rolul de pasari ornamentale. Mi se pare a fi una dintre cele mai frumoase specii de rate. Comportamentul lor este de asemenea fascinant.

Poze cu rate care au fost ale mele. Majoritatea celor care apar in poze nu-mi mai apartin.
mularzi
mularzi
rata 3
rata 3
black & white
black & white
vataful
vataful
portret de
portret de
razboinic
razboinic
ratoi tanar
ratoi tanar
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Comentarii album • 568
Nume:



Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
anonim
Iulia 8 June 2023  
Revin cu mai multe info.

Ratoiul a fost gasit pe o linie de tren de tatal meu care lucreaza la CFR. Si a fost adus la mine la curte unde nu o sa fie sacrificat. Mai am o rata, care nu e leseasca, primita.

Ce vreau sa spun este ca nu ii cunosc varsta ratoiului si nici nu stiu cum sa o aflu. Ca daca e foarte batran poate se intelege comportamentul, dar altfel nu. Una e sa doarma in diferite mom ale zilei alta e sa il vad mai mereu cu ciocul in pamanat stand sau cu capul tot culcat
Răspunde Raportează
CosminN 8 June 2023  
Bună ziua! Faceți o poza și trimiteti-mi-o pe mail.
Răspunde Raportează
anonim
Iulia 8 June 2023  
Buna ziua,

Vin si eu cu o intrebare pentru ca nu reusesc sa gasesc raspuns pe net. Am un ratoi lesesc imens, din cate stiu asa sunt ei, destul e mari, dar aproape jum din zi sta cu ciocul sprijinit de pamanat, sau cu capul asa in jos..... mananca, se balaceste, dar are comportamentul asta care nu pare normal deloc. Ce ar putea sa fie? Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Narcis 10 December 2022  
Ce remedii ar fi pentru bătături la păsări, la gâște, sa evit sacrificarea lor. Mulțumesc
Răspunde Raportează
CosminN 10 December 2022  
Curățare talpa si dezinfectare, tratare bătături si apoi ținut pasarea pe așternut curat, fără umiditate, pana se vindeca.
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 9 February 2020  
Magnific, campionul!
Răspunde Raportează
CosminN 9 February 2020  
Mersi, este o pasăre de care sunt mândru.
Răspunde Raportează
Yustyn 7 February 2020  
Fain campionul!
Răspunde Raportează
CosminN 9 February 2020  
Mulțam!
Răspunde Raportează
Toderas 24 August 2018  
Păsări de calitate !Îmi plac!Succes in continuare !
Răspunde Raportează
anonim
Adi 30 July 2018  
Iti multumesc ca ai avut rabdare sa vorbesti cu mine. Sunt exact situatiile la care m-am gandit si eu, gradini zoologice, parcuri private etc...Practic insa, e destul de complicat. Astazi, colac peste pupaza, mi-a scos una 16 pui. La mine e record, pana acum. Nici nu pun mai mult de zece oua sub ele. Probabil ca a mai ouat intre timp...In fine...Poate mai vad si alte persoane discutia noastra si, nu stie, vor aparea solutii rezonabile pentru aceste suflete nevinovate...Dupa cum probabil intelegi, nu intentionez sa fac o afacere cu ele. Donatul are si el, valentele...complicate. De pilda, daca donezi o pereche de rate unor oameni amarati, amarati fiind ei, amarat o vor duce si ratele. Daca tu nu te ingrijesti sa-ti schimbi stratul in care dormi, crezi ca vei avea grija de rate...? Cand cineva plateste pentru un lucru, e posibil sa fie mai interesat sa-l pastreze. De pilda, cand cumperi cu 500 de euro un caine de rasa, il pastrezi. Cand vine vecinul si iti da o potaie gratis, nu mai sunt la fel de sigur. Eu cunosc pe cineva care creste cai pentru ei insisi. Nu-i pune la munca, nu-i vinde, doar ii ingrijeste pe cheltuiala sa, intr-un spatiu urias...Ma gandesc ca poate gasesc si eu un iubitor, sau mai multi de pasari care sa-si permita sa le tina...Evident ca le donez oricui face dovada ca le poate ingriji vreme lunga si cu dragoste. In rest, poate ca mai bine in mana destinului. Tot mai sper sa gasesc o solutie miraculoasa...Numai bine!
Răspunde Raportează
CosminN 30 July 2018  
Pentru puțin și îți urez succes deși fara prea mare convingere că vei avea.
Daca găsești un loc potrivit, dă-mi de veste. Voi dona și eu niste pasari.
Răspunde Raportează
anonim
Adi 28 July 2018  
Multumesc pentru sfat. Am observat si eu ca iarna necesita ingrijire, Din acest motiv caut si alte pareri si solutii pentru ele. Din pacate, ratele s-au inmultit masiv. Acum am cincizeci si inca trei la clocit. Ele traiesc foarte bine la mine, in verdeata multa si graunte de toate felurile. Dar, numarul mare ma duce in dificultatea de a le putea intretine. Anul acesta am avut opt rate la clocit (unele au clocit de doua chiar trei ori). La anul voi avea, cel putin treizeci de rate care vor cloci macar o data. Numarul puilor va ajunge la cateva sute...Vezi, la un moment dat, firul se rupe...Daca le iei ouale, precum zici, fortezi organismul lor sa produca peste puterea genetica, le epuizezi si le ucizi...Probabil contrele au venit din astfel de discutii. Oricum, pot sa le pastrez inca un an, doi, dar la un moment dat voi avea cateva mii de rate...Si nu e OK. Numai bine!
Răspunde Raportează
CosminN 28 July 2018  
Pentru puțin!
Știi că luatul ouălor forțează organismul și de aceea ziceam că le poți lăsa să clocească pe cate 3-4 oua.
O alta soluție, daca ai Facebook (eu n-am), ar fi aceea de a căuta diferite parcuri zoologice prin tara sau "ferme pentru copii" cărora sa le donezi rate. Sunt destule astfel de locuri unde exista animale domestice care sunt îngrijite bine. Mă rog, nu atât de bine că la tine dar nici deloc așa cum s-ar întâmpla dacă le-ai elibera in natura.
Apropo de eliberatul in natura, să știi că o parte dintre ele nu vor sta in stare de salbaticie și vor căuta așezări umane în care sa se stabilească.
Nu cred că trebuie sa mai spun ce se va întâmpla cu acestea. Majoritatea vor ajunge ...
Gândește-te și la ceste donații despre care îți ziceam.
Sau, sunt familii pe la tara, sărace (la modul real nu trântori care nu fac nimic zilnic) cărora le poți dona cate o familie de 2+1 rate leșești. Evident, acolo oamenii le vor ține cate un an după aceea le vor sacrifica și vor opri mai departe urmașii lor și tot așa.
Tot ceea ce am spus mai sus este la nivel teoretic.
In practica știu că lucrurile stau puțin altfel.
Am și eu niste păsări pe care le-am dona ca sa nu fiu nevoit sa le sacrific (dar sa fiu sigur că vor trăi până la adânci bătrâneți liniștite) și nu prea găsesc cui sa o fac (in condițiile acestea).
Răspunde Raportează
CosminN 28 July 2018  
Știu că - am scris greșit mai sus.
Răspunde Raportează
anonim
Adi 27 July 2018  
Salutari CosminN,
Te felicit pentru pasiunea ta pentru aceste pasari minunate! Am o problema si ma gandeam ca poate tu sau vreunul dintre vizitatorii tai imi poate da un sfat. Iata despre ce e vorba. In urma cu doi ani am scapat din gura unor caini o rata muta salbaticita, probabil, pentru ca nimeni din vecini nu creste rate.I-am cumparat un ratoi si de doi ani de zile cresc rate mute si ele s-au tot inmultit...Eu sunt vegan, deci nu consum nici carne, nici oua. Ma bucur de frumusetea lor si nu ma indur sa le dau cuiva sa le taie. Ma tot gandesc sa le duc undeva pe un lac cu zavoi, delta etc si sa le las in libertate. Din cate stiu sunt destul de friguroase...si ma tem ca iarna vor muri inghetate... Tu ce ma sfatuiesti sa fac?
Răspunde Raportează
CosminN 27 July 2018  
Salut!
S-ar putea sa te confund însă cred că ai (sau ai avut) un canal de Youtube pe care eu îl urmăream cu mare plăcere (și chiar învățăm anumite lucruri). Asta, in ciuda faptului că am avut și niște "contre".
Revenind la ratele leșești, sfatul meu este sa le păstrezi și îți voi spune și de ce.
In zonele cu clima mai caldă aceste rate se adaptează de minune la viata sălbatică și chiar ajung sa se înmulțească peste măsură până când pot devin "dăunătoare".
La noi însă, din cauza iernii, pot avraari probleme in salbaticie.
Fiind o specie din America de Sud și Centrala nu sunt 100% adaptate la zonele cu clima rece sau temperată astfel că iarna au nevoie de îngrijire. Le pot degera foarte ușor degetele daca stau exclusiv afara, pe zăpadă, spre exemplu. Și lista problemelor care pot apărea continua.
Așadar, sfatul meu, bucură-te in continuare de ele la tine in curte iar daca nu mai vrei sa se înmulțească, pur și simplu ia-le ouăle mereu sau lasa-le sa clocească doar pe cate 3-4.
Răspunde Raportează
David95pv 29 June 2018  
Minunate rate !
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 28 April 2018  
Multa baftă!
Sa ai noroc de bobocei cati mai multi. Din experienta incubarea la dublu sau mai mult nu prea da roade la fel de bine ca cea normala; isi fura ouale, una ia prea multe alta deloc, tot furandu-și ouale unele nu se încălzesc suficient.
Răspunde Raportează
CosminN 28 April 2018  
Mersi la fel!
Tot din experiența îți spun că, exceptând gâștele, incubarea la dublu merge la fel de bine ca cea simpla. ;)
Răspunde Raportează
David95pv 28 April 2018  
Minunate sa va bucurati de ele !!!
Răspunde Raportează
IonutB 28 April 2018  
Fuga, fuga ca va ajung si ale mele :))
Răspunde Raportează
AlexandruRelu 26 April 2018  
Splendide leșești! Succes în continuare!
Răspunde Raportează
CosminN 28 April 2018  
Mulțumesc, la fel!
Răspunde Raportează
IonutB 25 April 2018  
Diclazau' mamii lor , ale mele ziceti ca s masini de facut oua, au peste 50 de oua per cap de rața. Sper ca pana la sf lu mai sa am macar cativa pui de gaina fara sa cumpar... :))
Răspunde Raportează
CosminN 25 April 2018  
:))
La mine mai au puțin și cad la clocit și masculii.
Răspunde Raportează
IonutB 25 April 2018  
Chiar si cea care a incercat sa cloceasca a reinceput ouatul, are vreo 17 facute pana acu...
Răspunde Raportează
IonutB 25 April 2018  
Pfoai s o vad si pe asta, am avut un cocosel pitic care a crescut puii lu nevasta-sa care s-a spanzurat intre scandurile de la gard... :(
Răspunde Raportează
IonutB 21 April 2018  
Spor la bobocei!
Răspunde Raportează
CosminN 21 April 2018  
Mulțumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
AndreiFarm 20 January 2018  
Salut.Mai aveti mularzi ??
Răspunde Raportează
CosminN 20 January 2018  
Salut!
Da, o femela.
Răspunde Raportează
AndreiFarm 20 January 2018  
mularzii macane sau scot sunete ca cele mute ??
Răspunde Raportează
CosminN 20 January 2018  
Nu. Sunt păsări foarte tăcute.
Răspunde Raportează
AndreiFarm 20 January 2018  
De unde as putea achizitiona si eu cateva rate tinere mulard.Doresc sa fie frumos colorate cu verde,mov,albastru,nu alb simplu.Cred ca cele colorate provin din mascul salbatic.
Răspunde Raportează
CosminN 20 January 2018  
Nu știu de unde. Caută pe sunphoto, poate găsești la aryan. El avea unele frumoase.
Răspunde Raportează
AndreiFarm 20 January 2018  
Si oare poate iesi hibrid si din ratoi Pitic German si rata macanitoare sau muta ??
Răspunde Raportează
anonim
bogdan 12 January 2018  
foarte frumoase,succes in continuare!
Răspunde Raportează
CosminN 12 January 2018  
Mulțumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
xtiN96 1 November 2017  
Foarte frumoase mai ales acest exemplar cosminn.sunphoto.ro/C1_-_Rate_lesesti_-_Warzenenten/108103442
Răspunde Raportează
CosminN 12 January 2018  
Într-adevăr, Peruanul - un rățoi deosebit.
Răspunde Raportează
xtiN96 13 January 2018  
Il mai aveti?
Răspunde Raportează
CosminN 13 January 2018  
Nu mai este la mine de prin 2016. A fost dat unei cunoștințe.
Răspunde Raportează
anonim
roma 6 June 2017  
buna cum trebue crescute ratustele mute ca sa creasca mari fara probleme am 10 dar nustiu ce trebue de dat ca sa fie tot oktrebue vitamine cind is mici? sunt incepator rog rs..mersy anticipat
Răspunde Raportează
CosminN 6 June 2017  
Le dati furaj pt. rate si gaste de la Versele Laga si nu veti avea nici o problema.
Răspunde Raportează
raptor 28 May 2017  
Frumoase, la mine nu au vrut sa cloceasca deloc, am pus la o closca gaina si au iesit 7 din care au murit dupa eclozare, probabil lipsa de umiditate la clocire, incerc acum la incubator.
Răspunde Raportează
CosminN 28 May 2017  
Lesestile ies cel mai bine la mamele lor naturale.
Multumesc lui D-zeu, au clocit bine ratele si mai am si altele pe oua.
Răspunde Raportează
Toderas 25 May 2017  
Piesa de piesa!
Răspunde Raportează
Ardeleanul 25 May 2017  
Hai dom´ le, las-o...ai început să te lauzi?!
cosminn.sunphoto.ro/C1_-_Rate_lesesti_-_Warzenenten/109209012
Răspunde Raportează
CosminN 25 May 2017  
Pai eu am pagina plina cu pasari din Olanda, Belgia, Germania, Slovacia, Ungaria (aproape toata Europa)?
Răspunde Raportează
Ardeleanul 25 May 2017  
Nu știu la cine vă referiți...eu am numa´ din Ardeal :D
Răspunde Raportează
CosminN 25 May 2017  
Si eu numa' din Valahia. :)
Răspunde Raportează
martianu 25 May 2017  
F FR sa va traiasca !!!
Răspunde Raportează
CosminN 25 May 2017  
Asemenea va doresc!
Răspunde Raportează
2000robert 25 May 2017  
probabil cel mai bun mascul din tara la ora actuala.l-ai tinut ascuns pana acum ?
Răspunde Raportează
CosminN 25 May 2017  
A stat la cutie dar ma rugase cineva sa-i fac poze.
Răspunde Raportează
valentin2014 30 April 2017  
Sava traiasca boboceii si sa se faca mari!
Răspunde Raportează
CosminN 30 April 2017  
Asemenea!
Răspunde Raportează
PasariderasaOradea 7 April 2017  
Salut nu ai cumva o rata sau un ratoi negru la masca de vanzare???
Răspunde Raportează
CosminN 7 April 2017  
Nu, imi pare rau.
Răspunde Raportează
PasariderasaOradea 22 April 2017  
okk mersi
Răspunde Raportează
Marcel 2 April 2017  
Cele romanesti au facut vreo 2 galeti de oua in martie,dar de la cele lesesti nu am vazut ou pana acum
Răspunde Raportează
CosminN 2 April 2017  
Am mai auzit si pe altii ca se confrunta cu aceasta problema.
Ale mele oua din iarna si au facut aproape fiecare cel putin cate 20-30 de oua (uneori cu pauze). Am vreo 12 femele.
Răspunde Raportează
CosminN 18 March 2017  
Da, sigur ca puteti sa ii lasati un ou de gaina. Puteti sa-i lasati inclusiv un ou fals. Se gasesc pe piata niste oua de gaina de plastic.
Răspunde Raportează
CosminN 18 March 2017  
Sa nu-i mai luati toate ouale. De aceea rata a intrerupt ouatul.
Trebuia sa ii lasati macar un ou permanent in cuib (se numeste in limbaj popular - oul cuibar) astfel incat ea sa se simta in siguranta.
In mintea ei, acel cuib nu mai este sigur deoarece un pradator ii mananca ouale prin urmare a incetat ouatul si, cel mai probabil, cauta alt loc de cuib (mai sigur din punctul ei de vedere).
Lesestile nu sunt ca gainile. Trebuie sa ii lasati oua in cuib si ea va cadea closca.
Va depune un strat gros de puf ca o plapuma care va tine ouale calde si, dupa 5 saptamani, ma iesi cu un card de bobocei. Poate cloci si 20 de oua desi eu niciodata nu le las atat de multe.
15 sunt suficiente.
Răspunde Raportează
CosminN 18 March 2017  
Nu ati lasat niciunul in cuib?
Răspunde Raportează
CosminN 18 March 2017  
Ce ati facut cu cele 6 oua?
Răspunde Raportează
anonim
Saveta Todoran 10 March 2017  
Buna, am o rata alba exact ca a dvs si un ratoi. Au 2 ani. Anul trecut nu am pus-o pe oua. Acuma are deja 7 oua. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ca sa fie closca, cate oua sa-i las, daca sa-i las sau nu ouale, etc. Va multuesc.
Răspunde Raportează
CosminN 10 March 2017  
Lasati-o in pace, acolo unde oua ea, si, cand va aduna in cuib vreo 15 oua (poate chiar spre 20), cu siguranta ca cadea closca.
Răspunde Raportează
Toderas 28 February 2017  
Parcă tot negresele dau cel mai bine in poza
Răspunde Raportează
CosminN 28 February 2017  
Negrele sunt nr. 1 absolut.
Nici-o alta culoare nu se compara cu negru salbatic de buna calitate.
Albastrele pe care le am sunt doar de fandoseala desi, sub aspectul culorii si nu numai, sunt chiar pasari bune.
Răspunde Raportează
2000robert 31 January 2017  
eeeee...lasa modestia...eu te-am felicitat pt ca le-ai adus ,imbunatatind astfel materialul genetic de pe plaiurile mioritice.
Răspunde Raportează
CosminN 30 January 2017  
Multumesc tuturor celor de mai jos insa meritele nu imi apartin absolut deloc.
Felicitarile le voi transmite d-lui Peter Zuffa! :)
Răspunde Raportează
2000robert 30 January 2017  
felicitari pt lotul de laboase proaspat introduse in crescatorie
Răspunde Raportează
jugaru 29 January 2017  
succeess
Răspunde Raportează
cosminvictor 28 January 2017  
Felicitari pentru rezultatele obtinute! Poate la primăvară...Câteva oua de la campioni nu strica sa fie cumpărate :))))
Răspunde Raportează
ferike 28 January 2017  
frumoase succes an 2017
Răspunde Raportează
RazvanN 28 January 2017  
Felicitari pentru campion!
Răspunde Raportează
Curteameacupasari 31 December 2016  
Dacă rățoiul acela indian calcă o rață mută ce va ieși?
Răspunde Raportează
CosminN 31 December 2016  
Au iesit astfel de rate cosminn.sunphoto.ro/C2_-_Amintiri_frumoase_cu_rate/98274031
Adica mularzi, niste hibrizi sterili.
Răspunde Raportează
valentin2014 27 December 2016  
Superba cea neagra, dar si preferata sotiei! Sa va traiasca si sa va ofere boboci frumosi!
Răspunde Raportează
CosminN 27 December 2016  
Multumesc, asemenea!
Referitor la cea neagra, toate surorile ei sunt la fel.
Răspunde Raportează
valentin2014 27 December 2016  
Va puteti da cu parea pe care ratoi sa-l opresc pt ca maine vreau sa sacrific pe unul dintre ei si nu m-am hotarat pe care?
Răspunde Raportează
CosminN 27 December 2016  
:) Ti-am scris deja pe grup referitor la aceasta problema a ta. ;)
Răspunde Raportează
valentin2014 27 December 2016  
Am observat . Ms de raspuns. MAine o sa trag la sorti si care o sa pice, asta e:)
Răspunde Raportează
gutani 25 November 2016  
Frumoase ! Sa va traiasca !
Răspunde Raportează
CosminN 25 November 2016  
Multumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
Cristyyy92 23 November 2016  
Ok ms
Răspunde Raportează
Cristyyy92 22 November 2016  
Nu este de vanzare, lampus doar asa k samidea cineva o explicatie dc are masca neagra si dc cand sunt mici nuau acele buline galbene pe ele
Răspunde Raportează
CosminN 22 November 2016  
Ce explicatie vri sa-ti dea cineva?
Asa este varietatea lor de culoare.
Exista rate lesesti cu masca rosie sau neagra.
De asemenea, exista rate lesesti negre care atunci cad ies din ou sunt pestrite (negre cu "buline" galbene cum le spui tu) sau sunt maronii inchis (zici ca sunt negre, fara acele "buline").
Uita-te la pozele din albumul meu si ai sa vezi un ratoi cu masca neagra. Nu este nici o ciudatenie care sa necesite explicatii.
Rata leseasca salbatica (stramosul celei domestice) are masca neagra.
Masca rosie a venit la pachet cu domesticirea speciei.
Răspunde Raportează
Dragos88 22 November 2016  
Niki nu jti sa skri :)))
Poti sterge acest comentariu dar nu m-a putut abtine :))
Răspunde Raportează
Dragos88 22 November 2016  
M-am :)
Răspunde Raportează
CosminN 22 November 2016  
Nu-l sterg pt. ca si eu m-am chinuit sa-l citesc. :)
Răspunde Raportează
anonim
VALI 21 November 2016  
HEY.sunt Valy si vreau sa intru si eu pe acest site
Răspunde Raportează
Cristyyy92 20 November 2016  
Salut frumoase
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.