3575 poze   315113 vizite
Albume
1 - CONTACT   Filmulete Youtube cu animalele mele1 - DE VANZARE2 - Poveste despre pasiune prietenie si colegialitate3 - Ciobanescul Romanesc Corb4 - Paza pasaretului   Caini5 - Câini de oi din comuna Rau Alb - Dambovita6 - Diverse   Gastele calugarite de la Skansen7 - Lucrari d-ale mele8 - Ratusca buclucasaA - GAINIA1 - Faverolles Salmon - Deutsche Lachshuehner - RASA MEA FAVORITA   Ani de munca cu Faverolles SalmonA2 - Pitice de CorbeancaA3 - Amintiri frumoase cu gainiA4 - Pitica hotarataB - GASTE - 2017   Gâște 2018 și 2019   Gaste 2020B1 - Gaste Embden - linie de productieB2 - Gaste Africane si ChinezestiB3 - Amintiri frumoase cu gaste   Mara - si ea o amintire frumoasaB4 - Gaste comuneB5 - Gaste indiene si calugarite plus alte speciiB6 - Consideratii personale asupra monogamiei gastelorB7 - Gâște Tula - Tula geese Tula Ganse   Gaste Tula 2021 - Tula geese Tula kampfganse Tula oieB8 - Gaste HolmogorB9 - Gasca romanesca autosexabilaC - RATE   C2 - Amintiri frumoase cu rateC1 - Rate lesesti - Warzenenten   ZburatoareaC3 - Rate pitice - Call duck - ZwergentenD - CURCIE - PORUMBEI   Amintiri frumoase cu porumbei   Articole cu si despre porumbei si rudele lor   Cafenii   Castanii de Craiova Craiovaer kastanienbrauner Tummler      Castanii de Craiova 2017   Ciungi de Bucuresti   Ciungi de Ploiesti   Gagii   Gusati Horseman   Gusati Pomeranieni   Jucatori bimotati ardeleni   Jucatori de Galati   Jucatori de Kiskunfelegyhaza   Jucatori de Taganrog   Negri codalbi   Negri trenati de Bucuresti      Negri turci 2017   Orbeteni   Rolleri de Cluj   Rostowi si Siberieni   Satineti si Blueti si Blondineti   Show Racer   Tippleri   Vargati   Voiajori   Voiajori de ornament   Voltati albi cu coada neagra si albastra   Voltati indieniF - Curtea cu pasari   Alte curtiK - DeseneL - LITERATURA DE SPECIALITATEL1 - Literatura - ornitologieL2 - Literatura despre animale in generalL3 - Literatura despre pasari de curteZ - EXPOZITIIZ 12 - Expoziția Națională București 2017Z 13 - Expo Pajura 2018Z 14 - Expo Europeană - Herning 2018Z 15 - Expo Pajura 2019Z 16 - Expo Breaza 2019Z 17 - Expozitia Nationala a Romaniei 2019Z 18 - Expo APOPE 2022Z 19 - Expoziția Naționala a României - Romexpo 2022Z 20 - Expo Pajura 2023Z 21 - Expoziția Naționala a României - Romexpo 2023Z 22 - Expo APOPE 2024Z 23 - Expo Pajura 2024Z1 - Expo Nationala Sighisoara 2012   Pasarile meleZ10 - Expozitia Nationala Bucuresti 2016   Brahma herminat inchisZ11 - Expo Pajura 2017Z12 - Expo Pajura Antipa 2018Z2 - Expo Europeana Leipzig 2012   Faverolele meleZ3 - Indagra 2013   Ciobanescul Romanesc Corb la IndagraZ4 - Expo Nationala Craiova 2013Z5 - Expozitia Nationala Bucuresti 2013   Prezentare Ciobanesti CorbiZ6 - Expo Locala Pajura 2013   Gainile meleZ7 - Expo Pajura 2015 - Romexpo   Pasarile mele la expo Pajura 2015Z8 - Expo nationala Lugoj dec 2015Z9 - Expo Pajura 2016

membru din 25 July 2011

Jucatori de Galati

Atatea s-au scris despre aceasta rasa romaneasca si atatea controverse a iscat (ducand la formarea de tabere cu viziuni diferite) incat opinia mea chiar este insignifianta.
Totusi, imi permit o remarca: din punctul meu de vedere, atata vreme cat aceasta rasa este omologata sub numele de Jucator de Galati, pasarile trebuie sa joace. Nu le zice Zburatori de Galati ci Jucatori deci, ori prezinta joc ori .... nu sunt ce trebuie.
Restul, ochi, gene, desene, culori, sunt treburi de specialist si nu ma bag pt. ca nu am aceasta calitate.

O pereche primita cadou de la "cel mai mare tepar" (ca doar are si un album intitulat asa) caruia, fara a parea lingusitor (chiar nu este cazul), vreau sa-i multumesc inca o data.
Sa traiesti 1000 de ani fericiti domn Nitu (cimpy) si sa-ti dea D-zeu dupa suflet! ;)

Abia astept sa-i invat si apoi sus cu ei, acolo unde le este locul.


.......
femela
femela
galateana
galateana
....
....
mascul
mascul
galatean
galatean
galateni; Poza mai veche!
galateni
trapa deschisa si pt galateni
trapa deschisa si pt galateni
putina orientare
putina orientare
in sfarsit libertate
in sfarsit libertate
parintii incep un nou ciclu
parintii incep un nou ciclu
iar tanara generatie
iar tanara generatie
scoate capul in lume
scoate capul in lume

Comentarii album • 66
Nume:



Surugiuionut61 20 November 2016  
Cei pe negru trebuie sa aiba culoarea negru corb fara urme de dungi pe aripa (incruciseri cu cei vineti)
Răspunde Raportează
CosminN 20 November 2016  
Mersi de informatii insa pt. mine sunt ok asa cum sunt.
Nu ma intereseaza foarte tare desenul lor sau intensitatea culorii.
Răspunde Raportează
Surugiuionut61 20 November 2016  
Cei pe negru joaca cei pe vinat zboara ..........(galateni balan pe.......)
Răspunde Raportează
Ardeleanul 2 August 2016  
Sper să reușesc să aduc în gospodărie cât mai curând această minunată rasă...
Spor la joc!
P.S. Jucător de Galați, adică unu´ de tră´ să joace ;)
Răspunde Raportează
CosminN 2 August 2016  
Spor si tie la achizitii!
Nu am timp liber suficient sa le aloc si din aceasta cauza ai mei sunt mai puturosi insa, din cand in cand, in mod voluntar, imi mai ofera cate un recital.
Răspunde Raportează
AStanciu 9 August 2016  
Ti.am zis ca sunt puturosi galatenii si nu prea merge cu ei cum merge cu tipplerii. :)
Tre sa ii fortezi putin sa zboare.
Răspunde Raportează
CosminN 9 August 2016  
Sper sa nu ma faca sa-mi pun mintea cu ei ca vor zbura sa le mearga fulgii. ;)
Răspunde Raportează
AStanciu 9 August 2016  
Cel mai ok e sa isi formeze un obicei sa zboare la un anumit "semnal". Ai mei in momentul in care sunt eliberati din lada de transport se duc direct sus. In primavara ii invatasem sa le dau drumul din mana si tot asa se obisnuisera sa plece direct. De obicei voiajorii am observat ca pleaca la zbor in momentul in care li se deschide trapa, dar eu avand amestecate pasari de zbor si pasari care nu zboara s.au invatat toti mai lenesi. Daca faci cumai zis, un cotet separat pentru pasarile pe care le zbori si ii obisnuiesti sa plece singuri in momentul incare deschizi trapa scapi de niste batai de cap, dar risti sa plece si cand nu trebuie.
Răspunde Raportează
CosminN 9 August 2016  
Stiu ce spui. La mine Cafeniii si codalbii sunt obisnuiti (nu de mine) ca atunci cand deschid trapa si apoi intru cotet (fara sa fluier de chemare la masa) sa iasa toti afara (fara discutii). De asemenea am observat ca Tipplerii atunci cand ii eliberez din mana nu mai fac cercurile la joasa inaltime in jurul cotetului si se ridica direct sus. Asa au fost obisnuiti cred. Eu nu i-am ridicat in nici un fel.
Dupa ce voi face cotetul pt. zburatori (apropo, puii de galatean au mai multe veleitati de zburatori decat de jucatori, mai ales unul dintre ei zboara cu mare placere) ii voi zbura mai bine nu in sensul ca ii voi lansa in vr-un fel ci in sensul ca le voi putea face program de zbor fara sa fiu incomodat de voltati, romanesti, rolleri etc.
Răspunde Raportează
AStanciu 9 August 2016  
Nu stiu in ce stadiu de dezvoltare sunt puii tai de galatean, dar se intampla des ca puii sa isi dea drumul la joc mai greu si foarte mult depinde si cat de des sunt zburati. Din aceleasi perechi am avut pui care nu au jucat niciodata, unii au jucat direct, altii au inceput doar sa se lase in coada si au tinut.o asa ceva timp pana sa inceapa sa joace, am avut si pui care a inceput sa joace abea dupa ce a naparlit complet, pana atunci facand doar corabii, nici macar coada. Unii joaca des, la orice inaltime, unii doar la inaltime mica, altii mi.au jucat doar la inaltime mare. De obicei pasarile care mi.au jucat doar la inaltime mare incepeau sa joace in momentul in care voiau sa incheie zborul. Nu am avut pasari care sa joace lung, dar cei care incepeau sa joace doar la coborare isi dadeau drumul de la mare inaltime in serii consecutive de 3-4-5 tumbe, pana se asezau.
Daca o sa te ocupi mai serios de ei o sa observi diferente intre pui in ce priveste zborul si jocul si sunt cu atat mai pregnante daca sunt pui din perechi diferite.
Acum depinde de tine ce iti dorestide la ei. Eu pun pe primul plan zborul la mare inaltime, durata si jocul este bonus.
Pot sa iti spun ca un stol de 5-7 pasari care incepe sa joace la coborare de la mare inaltime, este un real spectacol si nu sunt doar povesti. :)
Răspunde Raportează
CosminN 9 August 2016  
Zbor la inaltime medie sau chiar joasa si joc (dar nu cazatura).
Cam asta vreau de la ei. Nu le cer mult.
Lipsa mea de experienta insa isi spune cuvantul asa ca invat si eu odata cu ei.
Am rabdare si nu ii fortez.
Răspunde Raportează
mortangergely 22 June 2016  
Foarte frumoşi. Felicitările mele miniferma!!!
Răspunde Raportează
CosminN 22 June 2016  
Multumesc!
Placerea mea de a-i vedea in curte.
Răspunde Raportează
GALATENI12 17 June 2016  
Frumoși multă bafta!
Răspunde Raportează
CosminN 22 June 2016  
Multumesc, la fel!
Răspunde Raportează
Hat85 9 June 2016  
F.frumosi , succes
Răspunde Raportează
CosminN 9 June 2016  
Multumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
sopinceanc 3 June 2016  
F frumosi
Răspunde Raportează
CosminN 3 June 2016  
Multumesc!
Răspunde Raportează
AStanciu 12 May 2016  
In sfarsit au iesit afara, spor la zbor si joc!
Răspunde Raportează
CosminN 12 May 2016  
Multam fain, asemenea!
Răspunde Raportează
andreicj 8 May 2016  
frumosi. succes in continuare
Răspunde Raportează
CosminN 8 May 2016  
Multumesc, la fel!
Răspunde Raportează
ninuninulescu 8 May 2016  
26 de bucati de Jucatori de Galati am avut cind am avut mai multi... doar 5 dintre ei "jucau" ...si toate 5 erau femele... Toti mi-au fost pestriti pe albastru deschis... nici unul nu era identic cu altul..dar vazuti la gramada...toti aratau fix la fel, aceeasi nuanta... Fosta mea sotie avea grija de ei ca eu nu aveam cum...Dupa ce m-a parasit a trebuit sa renunt la ei... I-am dat la un nene pe greutatea lor in gaini... si abia am gasit si asa... Este cel mai trist episod din viata mea... !
Răspunde Raportează
CosminN 8 May 2016  
Pacat!
Răspunde Raportează
costelhotnog 5 May 2016  
Ai dreptate, jucatorul de Galati trebuie sa joace .
Răspunde Raportează
CosminN 5 May 2016  
Ii zice (ca si rasa omologata) "jucator" nu "zburator" deci este logic.
Răspunde Raportează
AStanciu 4 May 2016  
Ai zburat galatenii, cum merg?
Răspunde Raportează
CosminN 4 May 2016  
Abia luni am dat drumul porumbeilor pt. prima data pe anul asta.
Galatenii nu au iesit din cotet inca. S-au dedicat exclusiv puilor mici pe care ii au.
Răspunde Raportează
AStanciu 4 May 2016  
Aoleu, asa tarziu. Ai pierdut o buna parte din vremea buna de zbor. Nu te.a lasat uliul sa ii scoti afara mai devreme?
Acum sunt de parere ca e mai ok sa ii lasi linistiti pe maturi si sa zbori puii cand o sa fie pregariti. Nush cat o sa fie de concludent zborul maturilor care au altele mai importante pe cap decat zborul si mai si risti sa ii pierzi. Cel putin la mine, puii si tineretul care inca nu s.a imperecheat ii spulbera la zbor pe maturii care au grija cuibului. Nu incape comparatie.
Răspunde Raportează
CosminN 4 May 2016  
Si saptamana trecuta a dat uliul insa am zis ca ... totusi, au venit si randunelele, au infrunzit copacii, mai e' putin si se termina anul. :))
Eu nu am "program" cu zborurile si nici nu fac asa ceva. Trapa deschisa si iese cine vrea si cand vrea. Zboara doar care vrea.
Pe un vant puternic, in prima zi dupa cateva luni bune de cotet total, 3 masculi de Tippler spre exemplu mi-au dat un recital de aproape 2 ore de zbor. Eu zic ca este binisor avand in vedere musculatura (captivitatea) si lipsa mea de experienta in domeniu (deci lipsa unei pregatiri a porumbeilor in prealabil).
Răspunde Raportează
AStanciu 4 May 2016  
Urata treaba cu uliul. Eu ii scot afara dimineata intai pe cei care ii zbor, ii pun in lada de transport si ii lansez. La restul le dau drumul dupa ce incep sa se lase cei pe care ii zbor. Seara cand sunt toti afara ii inalt la gramada si se aleg singuri care vor sa zboare si care nu.
Din punctul meu de vedere au zburat foarte bine tiplerii tai, dar cum nu am crescut tipleri niciodata nu pot sa fac o comparatie si sa exprim o parere obiectiva. Dar cu galatenii, cel putin din experienta proprie, iti spun ca nu prea merge asa. Probabil au prins ceva din apucaturile poporului roman care i.a selectat si daca nu ii deranjeaza nimeni mai de graba lenevesc si isi plimba coada prin curte decat sa munceasca de la sine.
Răspunde Raportează
AStanciu 4 May 2016  
P.s. vezi ca masculul tau s.ar putea sa aiba si alte culori in spate.
Răspunde Raportează
CosminN 5 May 2016  
Nu stiu, nu te contrazic.
Răspunde Raportează
codindaniel 21 April 2016  
FF
Răspunde Raportează
mihaicatalin 31 January 2016  
frumoşi. jocuri cît mai lungi.
Răspunde Raportează
CosminN 31 January 2016  
Multumesc, sper sa fie!
Răspunde Raportează
porumbeiJon76 18 January 2016  
FRUMOSI...
Răspunde Raportează
CosminN 31 January 2016  
Venind din partea ta chiar o iau ca pe un compliment.
Răspunde Raportează
sorincotmeanu 20 December 2015  
Frumosi, sa ai parte desatisfactii maxime din partea lor
Răspunde Raportează
CosminN 20 December 2015  
Multumesc, la fel!
Răspunde Raportează
moldovan 19 December 2015  
sa fie cu noroc ! si sa joace bine
Răspunde Raportează
CosminN 20 December 2015  
Multumesc! Asta ma si intereseaza, sa joace.
Răspunde Raportează
moldovan 20 December 2015  
pt asta trebuie facut si antrenament cu ei program de zbor inainte de zbor tinuti nemancati ! la primavara va ajut si eu cu o pereche de pui
Răspunde Raportează
CosminN 20 December 2015  
Multumesc mult!
Sa se desprimavareze si apoi ii bag eu in program pe toti.
Răspunde Raportează
moldovan 20 December 2015  
:)) sa le vorbiti frumos inainte de zbor sa nu se sinucida
Răspunde Raportează
CosminN 20 December 2015  
:))
Ii voi lasa pe castanii sa le povesteasca ceva frumos. Cu aia ma port ca si cu portelanul.
Răspunde Raportează
moldovan 20 December 2015  
asa trebuie :))
Răspunde Raportează
dieter 11 December 2015  
Frumoasa pereche . Linea veche la care nu-mi fac ganduri ca nu v-or juca . Succes la antrenamente , unii sunt "caposi/puturosi " dar daca sar hopul zboara si joaca bine . Succes !
Răspunde Raportează
CosminN 11 December 2015  
Multumesc!
Exact aceasta este motivul pt. care am vrut masculul si, apoi, cu el a venit si femela care nici ea nu m-a dezamagit.
Răspunde Raportează
MAIDINROMANIA 9 December 2015  
Frumușei. Satisfacții multe cu ei!
PS: Fain și gardianul din noua poză de profil!
Răspunde Raportează
CosminN 9 December 2015  
Mersi!
Frumusei vor fi dupa ce le voi da drumul.
Momentan se obisnuiesc cu locul.

P.S. - gardianul este productie CosminN.
Răspunde Raportează
MAIDINROMANIA 9 December 2015  
Sunt frumușei și acum, uniformi de parcă-s frați (de cuib). După ce capătă tonus de la zbor, vor fi super-frumușei. În aer, cred că vor fi și mai și de atât. :)
Referitor la gardian, încă nu am văzut niciun exemplar din rasa asta "pe viu". După poze îmi dau seama că arată tot mai bine cu fiecare generație. Foarte reușită producția CosminN. :)
Răspunde Raportează
CosminN 9 December 2015  
Intr-adevar, zici ca sunt frati desi nu au nici o legatura de rudenie.
Cu privire la Corbi, telul meu ca si crescator al acestei rase nu este acela de a scoate caini mai frumosi ci de a pastra cainii exact asa cum erau stramosii lor (sub aspect fizic si temperamental).
Daca ies chiar putin mai frumosi decat parintii, bunicii etc., asta este inca un plus de care, desigur, ma bucur.
Din pacate insa, opiniile mele raman doar ale mele si ale inca unora (multi, putini - ramane de vazut).
Exista desigur si categoria care indreapta aceasta rasa spre mare (cat mai mare) si frumos (cat mai frumos) pt. ca asta se vinde bine.
Răspunde Raportează
MAIDINROMANIA 9 December 2015  
Acuma, e drept că de dorit e ca rasele să prezinte continuitate, deși, de regulă, evoluează (mai ales la noi). La porumbei spre ex. multe rase românești nu mai arată ca cele din pozele lui Bonațiu & Peterfi. Ca paranteză la pozele acestui album - dar fără legătură cu exemplarele din ele, am văzut gălățeni care, mai ales după cap, lejer pot fi considerați un nou proiect de rasă de voiajor de frumusețe sau așa ceva... mai ales la cele de culoare albastră apare fenomenul...
În fine, cum nu mă pricep, nu comentez mai mult pt. că mă afund :D...
Răspunde Raportează
CosminN 12 December 2015  
In Bucuresti este un mare crescator de galateni insa, eu un habarnist, cand i-am vazut prima data pasarile intr-o expozitie, nu am stiut ce sunt.
Uitandu-ma la ei, mi-am zis "ba, astia 'or fi galateni?. Si asa si erau.
Pasari mari, foarte mari din punctul meu de vedere, capete masive, cioc gros, narosi etc. Ziceai ca sunt voiajori cu ochi albi, berbecati si baltati.
Am aflat ulterior ca nici nu joaca si doar zboara mult si bine.
Repet, eu sunt neica nimeni la rasa asta insa asa ceva nu as creste.
Răspunde Raportează
MAIDINROMANIA 13 December 2015  
:)) E o chestie de gust. Mie, spre ex., îmi place genul ăla de voiajor berbecat cu bălțătură/ desen de gălățean. Desigur, eu sunt mai puțin de neica nimeni și, chiar și până la stadiul de habarnist mai am mult - și asta nu doar la această rasă... Totuși, e o varietate pe care o găsesc decorativă. (Sunt prin lume, nu la cei românești, rase omologate de voiajori de frumusețe cu mult mai puțin șarm). Acuma, e drept că nu pt. joc și/ sau zbor i-aș ține...
PS: Cei din pozele prezentului album mă duc cu gândul la imaginile vechi, de multe ori alb/negru, cu Jucători de Galați. Uff... nu scap nicio ocazie să mă afund în păreri... Scuze!!! :D
Răspunde Raportează
CosminN 13 December 2015  
Nu vad de ce nu am fi liberi sa ne dam cu pararea, oricine am fi.
Cu gandul la acele poze dar, mai ales, cu gandul la imaginea galateanului pe care o am in minte din copilarie, i-am vrut si eu pe acestia.
Asa, galateni (indiferent de fenotip), pot lua din pietele din Bucuresti cu plasa.
Răspunde Raportează
AStanciu 13 January 2016  
Corbule, ce pot sa iti spun este ca pana acum ceva timp, aveam despre galateni exact aceeasi parere ca tine. Numai ca, eu fiind din Craiova, lucrurile stau cam asa, sunt cu cioc scurt baltatii pe negru, pe rosu si pe galben, berbecati, baltatura simetrica, crescuti doar pentru frumusete. Daca ajungi cu cei mai urati dintre ei la 30 de minute de zbor la inaltime rezonabila te inchini cu ambele maini. Si sunt viorii(baltatii pe albastru), mai mari, mai ciocosi, la care timpul de zbor se poate numara in ore.
Despre joc nu mai poate fi vorba in nici unul dintre cazuri pentru ca unii nu se mai ridica de pe casa, iar ceilalti au fost selectati de zeci de ani numai pentru zbor.
Cum mie imi plac in special porumbeii care zboara, cand m.am mutat la casa anul trecut si mi.am facut crescatoria proprie(pana atunci administram porumbeii la tara impreuna cu unchiumeu si era alta poveste) mi.am luat baltati pe negru, o parte de la piata, o parte din porumbeii mei de la tara, asemanatori cu ai tai fenotipic, pe care ii stiam ca au jumatatea aia de ora de zbor fara joc. Pe cei de la piata nu prea am reusit sa ii ridic de pe casa si o buna parte dintre ei i.am eliminat.
Am vrut sa cresc totusi durata de zbor si am luat baltati pe albastru, mai ciocosi, de la piata, nu pasari de calitatea I, si mi.am schimbat parerile cu privire la rasa asta.
Eu ajung la porumbei doar in weekend si uneori chiar la doua saptamani, in rest porumbeii stau inchisi sau cel mult ii deschide mama, dar nu ii deranjeaza nimeni si se plimba prin curte ca gainile, si asa fara antrenament, am facut in toamna un grup micut care sa zboare in puncte, in medie o ora jumate, compus din: o baltata pe vanat ciocoasa matura, un pui pripasit nedefinit, probabil ciung cu tipler, ti.am mai zis de el acum ceva timp, un pui baltat pe negru ciocos scos la mine din combinatie accidentala pe negru berbecat cu pe vanat ciocoasa si o baltata pe negru, pui din porumbeii mei vechi care se ducea sus cu ei, dar dupa cel mult 40 de minute cobora.
Baltata vanat pe care am zburat.o si care tot timpul ramane ultima sus inca 30-40 de minute dupa ce restul coboara o am imperecheata cu un mascul pe gut, scos din baltati pe negru, la fenotip aproximativ ca ai tai, care nu joaca, dar mi.a transmis joc cu alta femela.
Si din combinatia asta am scos mai multi pui baltati pe vanat micuti, cu cioc scurt, care au pastrat fenotipul tatalui si un pui baltat pe vanat ciocos. Singurul care a ajuns la o ora de zbor pana s.a pierdut impreuna cu un alt stol pe care incercam sa il formez initial, a fost puiul ciocos. Pe cei cu ciocul scurt nu am reusit nici sa ii ridic de pe casa.
Si uite asa am ajuns sa ii indragesc mai mult pe cei mai ciocosi si sa nu imi mai trebuie cioc scurt, desi din copilarie pana acum mi.au placut cei care faceau macar o tumba-doua si aveau ciocul mic si ziceam ca tine, ca nu as creste ciocosi niciodata.
Cu porumbeii cu ciocul scurt fie ca jucau fie ca nu, nu am ajuns niciodata nici la inaltimea la care zboara cei cu ciocul mai lung si nici nu am trecut de 20-30 de minute de zbor, in conditiile in care la tara, porumbeii au stat in podul casei, liberi tot timpul, nici macar iarna nu ii inchideam.
Acum ma stratuiesc sa scot niste baltati pe negru mai ciocosi, care sa pastreze fenotipul baltatilor pe vanat, sa imi zboare macar o ora jumate - doua si sa le îmbunătătesc putin culoarea pentru ca in prima generatie de vanat cu negru am observat o usoara decolorare a nuantei in special la cap.
Acum poti spune ca galatenii trebuie sa joace, pentru zbor sunt alte rase, dar au un zbor placut, care te prinde, chiar si fara joc.
Răspunde Raportează
CosminN 15 January 2016  
Respect orice opinie insa a mea este ferma. Joaca bine, nu joaca, la revedere! Atata timp cat numele rasei este "Jucator de Galati" (omologat ca atare), din punctul meu de vedere nu incape discutie. Pasionatii de zbor pot omologa o noua rasa "Zburator de Galati".
Cat priveste forma, preferinta mea iarasi este clara. Micuti, mai fini, ciocuri scurte etc. Precum masculul din poza. Nu-mi plac absolut deloc ciocosii. Parca sunt gutani baltati.
Răspunde Raportează
AStanciu 14 March 2016  
P.s. galatenii mei pe negru ciocosi incep sa joace. Pana acum cel mai bine joaca puiul asta:
astanciu.sunphoto.ro//Porumbei_Galateni_Baltati/105745828
Răspunde Raportează
CosminN 14 March 2016  
Dupa cum ziceam: daca-i jucator (ciocos, neciocos, nu conteaza), musai sa joace. ;)
Răspunde Raportează
AStanciu 14 March 2016  
Mda, doar ca, avand in vedere din ce i.am scos, eu nu prea ma asteptam la una ca asta. Din cate am citit, trebuie sa mosteneasca jocul de la ambii parinti ca sa se manifeste caracterul asta, fiind mai multe gene implicate.
Răspunde Raportează
CosminN 15 March 2016  
Morala, din punctul meu de vedere, este ca, desi unii vor sa-i faca pe galateni mai ceva ca Tipplerii, ei de fapt sunt jucatori dpdv genetic (ca si rasa) si astfel apar exemplare cu joc din "zburatori".
Răspunde Raportează
AStanciu 15 March 2016  
Păi cam da, de asta nici nu ar fi potrivită omologarea ca rasă separată a zburătorilor. Îţi iei zburători şi te trezeşti peste 2-3 generaţii că o bună parte dintre ei încep să joace şi atunci ce faci, consideri că din aceeaşi pereche ai scos în coteţ două rase? Eu din perechea asta am zburat până acum 5 pui şi 4 dintre ei au tendinţe de a juca, mai mult sau mai puţin accentuate, în sensul că unii doar se lasă în coadă mai scurt sau mai lung, iar alţii fac o tumbă, două, trei şi zburaţi constant e posibil să li se accentueze jocul, având în vedere că abia am început să îi zbor şi au o evoluţie vizibilă în sensul ăsta.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.